HTML

Újrakezdő

egy újrakezdő motoros gondolatai, tapasztalatai...

Utolsó kommentek

  • sztivo: Nos...nekem egy AGV S-4 Stealth sisakom van most. Sajnos azt kell mondjam, hogy ez lesz az utolsó ... (2013.01.07. 20:50) A Schuberth is leszerepelt
  • Andrewee: WOW. It's just awesome. I love this beautiful bike, i read about it and i hope the ride will be gr... (2011.12.10. 12:53) Vágyaim tárháza
  • divatmotoros: @MiTortent: Ezek szerint már csak kb. 9880 óra, és jön a siker. :) (2009.07.12. 10:00) Új szenvedély
  • MiTortent: a tehetségtelenek zenekarába simám beférek:-) Bár mint kiderült 10.000 óra gyakorlással minden leh... (2009.07.07. 12:20) Új szenvedély
  • divatmotoros: LOL... :)) divatmotoros.blog.hu/tags/progress Esetleg a blogoló, motorozó, későn zenélni kezdő te... (2009.06.20. 14:19) Új szenvedély
  • Utolsó 20

Google Reader hozzászólások

Címkék

1050 (2) akció (2) aoyama (1) aprilia (1) arai (2) balatonring (1) bamako (1) bmw (2) bőrruha (2) bukás (2) bukósisak (6) butterfly (1) cb1000r (2) corsa (2) csizma (1) diversion (2) dobogókő (1) ducati (2) dühöngés (1) egykerék (1) fazer (2) fun (1) fz6 (4) fz6r (1) grg270 (1) gsx r (3) gurulás (2) gyorshajtás (1) harley davidson (2) honda (7) hornet (1) ibanez (1) iridium (1) kesztyű (1) koptató (1) louis (1) marshall (1) mg15dfx (1) motogp (4) motorinfo (2) motorline (2) motorrevü (5) online (9) párkány (1) plexi (1) s1000rr (1) s800 (1) schuberth (3) schumacher (1) shark (4) sidi (2) spidi (2) sportmotor (1) sprint (2) st (2) superbike (5) suzuki (5) talma (1) talmácsi gábor (1) tartozékok (1) teszt (3) tesztmotor (3) totalbike (1) triumph (4) valentino rossi (1) vertigo (2) vfr1000 (1) vfr1200 (1) vfr800 (2) visegrád (1) v rod (1) xj6 (2) yamaha (9) Címkefelhő

Blogajánló

Nincs megjeleníthető elem

HTML

Motoros képek

2008.12.29. 13:37 MiTortent

Hogyan vettünk bukósisakokat olcsóbban

Három hete végre volt annyi időnk, hogy a családdal meglátogassunk pár boltot bukósisak mustra céljából.

Első utunk a Motoroázisba vezetett, ahol többek között Arai sisakok között lehet válogatni. Mivel nem versenysisakokot keresek, így az RX-7-es széria ki is esett (az ára sem túl baráti), maradtak az Astor, Chaser, Condor és Viper modellek. Legjobban egy kifutó modell, egy Aoyama replika Viper keltette fel az érdeklődésemet. Egyből azt éreztem amikor felvettem a fejemre: igen, ezt nekem találták ki. A fényezése pedig egyszerűen gyönyörű... Az eredeti ára 145.000 Ft, most akcióban 129.000 forintot kell fizetni a kasszánál az utolsó darabokért.

A Lehet út másik oldalán van az Euromotor, ahol az eredetileg kiszemelt Schuberth S1 Pro sisakokat lehet kapni. Miután az eladó lemérte a fejemet (itt fordult elő egyedül ez) egy S-es méretűt gyömöszölt a fejemre... Mondanom sem kell, hogy kurvára szorított az egész sisak de a srác ragaszkodott hozzá. (57,5-58 centi körül mozog a fejem átmérője, ami ugye igazából az M, de közelít az L-hez). Ja és megkaptam a kemény lebaszást azért is, hogy szarul veszem fel a sisakot. Nyilván sok év elmultával megkopott a rutin, de akkor sem gondolom, hogy így kellene megpróbálni eladni egy százötvenezer forintos sisakot... Maga a sisak egyébként picit csalódás volt, ráadásul a beépített szemüveg (pont ez volt számomra az egyik vonzereje) nem igazán jött be nekem. A mozgatható belső sötétített plexit túl messzinek éreztem a szemüvegem felületétől és a mérete is kisebb volt a vártnál. Kifejezetten zavart, hogy kilátok alatta.

A következő állomás a Fokt volt, ahol a feleségem által kinézett Shark sisakokat forgalmazzák. Náluk is volt utolsódarabos akció, de M/L méretekben már nem volt semmi. Nejem pedig egyből lecsapott a Butterfly fényezésű S800-as sisakra és gyorsan megállapította, hogy S-es méret kell neki belőle. Próbáltam más akciós, sokkal komolyabb sisakra rábeszélni, de hajthatatlan volt. Na jó, tényleg kurva jól néz ki a Butterfly mintával a sisak. A weboldalukon 62.900 Ft-ért hirdetik a sisakot, a boltban 59 ezer forintos árcédula volt rajta. De őszintén szólva sokalltam ennyi pénzt az S800-asért.

Hazaérve rávetettem magamat a netre és gyorsan angol weboldalakon kötöttem ki. Miért éppen angolok? A font soha nem látott mélységbe zuhant: amikor elkezdtem böngészni az angol oldalakat, már 300 forint alatt volt az árfolyama, most pedig lassan eléri a 270 forintos szintet.

Jó kiindulási pont a vadászathoz az Ebay, de a motorcyclegold.com-ról is elég gyorsan meg lehet találni hol lehet a legolcsóbban kapni a kiszemelt áldozatot.

A Shark S800 Butterfly a TopGearStore oldalán a legolcsóbb és szerencsére szállítanak Magyarországra is (érdemes megnézni, hogy pl. Arai bukókat nem, de volt olyan Shark sisak is amit szintén nem). Egy problémába futottam bele: ha magán az oldalon akarok fizetni kártyával, akkor csakis arra a címre szállítanak ami a kártyámhoz tartozik. Mivel ez nálam nem stimmel, így a PayPal-on keresztül történő fizetést válaszottam. Egy picit így drágább lett a dolog, de még így is bőven jól jártunk. A 127 fontos árhoz még hozzájött 17 font szállítási költség, ami nekem összesen 43 ezer forintba fájt, de ha most rendelném akkor megúsznám már 40 ezer környékén. Ismerősök persze beparáztattak, hogy örüljek ha megérkezik a sisak... De pontosan egy hét múlva csengetett a DPD-s srác és hibátlanul ott virított a bukó a karácsonyfa alatt.

Kis vacilálás után úgy döntöttem, hogy magamnak a már említett Aoyama replika Arai-t próbálom beszerezni. Ezzel kicsit nehezebb dolgom akadt, de végül sikerült. A Helmetcity.co.uk oldalán volt még a méretemben, viszont nem szerepelt Magyarország a desztinációk között. Tárcsáztam a számukat és a rendkívül kedves srác mondta, hogy tényleg van még egy darab a sisakból és semmi akadálya az ideszállításnak (csak várjak egy percet és kirakja a weboldalra), 30 fontba fog kerülni, DHL-el küldik de elnézésemet kéri azért, hogy csak PayPal-on keresztül fogok tudni fizetni. Lőn csoda, egy perc múlva tényleg ott figyelt Magyarország a célállomások között, két perc múlva pedig meg is volt rendelve. Ezt nevezem én hozzáállásnak, tényleg szeretnék eladni az árút... Végül mindennel együtt 277 fontba került a dolog (szintén egyhéten belül megérkezett), a rendeléskor ezt 83 ezer forintom bánta (szemben az itthoni akciós 129 ezer forinttal, ami több mint 50%-al magasabb ár), ha most rendelném (bár már nincs belőle egy darab sem) akkor 78 ezer környékén lett volna.

Az a baj, hogy könnyen függővé válhat az ember:-) Azóta megrendeltünk mindkét bukóhoz egy-egy kék Iridium plexit a racevisors.co.uk oldalról és most egy Sidi  Vertigo csizmával szemezgetek...

Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy az ilyesfajta olcsó beszerzéseknek is van árnyoldala (azon kívül, hogy megérkezik-e): a garanciális kérdések megoldása. Remélem nem lesz szükség ennek megtapasztalására, de nem csodálkoznék ha ez is viszonylag gördülőmentesen menne.

2 komment

Címkék: butterfly shark arai aoyama s800


A bejegyzés trackback címe:

https://ujrakezdo.blog.hu/api/trackback/id/tr92846866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

svrider AKA stig · http://riderblog.hu/ 2009.01.05. 15:46:04

ahahah, ismerős, én tavaly a fél telet hasonlóval töltöttem :) annyival volt könnyebb dolgom hogy csak egy bukót kellet néznem, viszont annyival nehezebb hogy a shoeinak egy olyan mintázatút néztem ami kifutó széria (csak a minta) Próbáltam a föld minden pontjáról ebayezni, webshopozni, ahol olcsobb volt azok semmi szín alatt nemszállítottak ide a balkánra, akik meg szállítottak volna azok meg kb olyan árban voltak mint a helyi boltok. Végül a motoroskiállításon sikerült hozzájutni kicsivel olcsobban :)

MiTortent · http://mitortent.hu 2009.01.06. 08:45:09

svrider: Az Aoyama replika is kifutó széria, elég sokat kellett keresgélenm hogy találjak még a méretemben ilyen sisakot:-)
süti beállítások módosítása